Agenda

Saluda del presidente

Benvolguts conveïns:

Les festes any a any ens donen l'oportunitat de deixar de banda la rutina diària i reunirnos amb les nostres famílies, amics i veïns. Una simple conversació en un bon 'almorzaret alacantí', un sopar al nostre racó de fogueres en aquestes nits lluminoses i estrellades del nostre Alacant, fan que tot el treball de l'any ja valga la pena. Enguany commemorem el 90 aniversari del naixement de les Fogueres de Sant  Joan.

Vos demane que si la vostra salut vos ho permet,
isqueu al carrer i dormiu poc.
Que sentiu com tremola el sòl davall els vostres peus en les 'mascletaes',
que permeteu que l'olor de pólvora vos envolte.
Aquesta olor que tant es troba a faltar quan estàs fora d'Alacant.
Que escolteu la música de les bandes i de la dolçaina i el tabalet
quan passen les comissions desfilant pels vostres carrers,
i que vos delecteu amb la bellesa efímera
de tots els monuments adults i infantils que creixen als nostres carrers.
En definitiva, que visqueu els dies de fogueres al màxim.

En el nostre districte, plantem els nostres dos monuments en la màxima categoria un any més, fet que agradablement es va convertint en costum, gràcies al treball d'una gran comissió que aconsegueix fer fàcil el que és quasi impossible.

Vull donar les gràcies als veïns, cada vegada menys, tot s'ha de dir, que  contribueixen amb les seues quotes perquè any rere any puguem construir els monuments. El nostre barri com sempre en constant evolució i la nostra foguera en particular té en el seu comerç, dinàmic i modern, un puntal imprescindible. Una col·laboració entre veïns, comerços i comissió sense la qual ens seria difícil fer front al nostre pressupost i que al mateix temps ajuda perquè els comerços s'òmpliguen de públic i visitants durant els dies de festa i entre tots generem riquesa i treball molt necessaris hui.

Mantinguem els costums i les tradicions que ja formen part del nostre patrimoni cultural i cuidem aquestes xicotetes coses que són les que fan que estimem la nostra “terreta”, com a bons alacantins.

Vos desitge que gaudiu de les FESTES DE FOGUERES i que entre tots aconseguim que, també enguany, siguen úniques i inoblidables.

Carlos Gosálbez Cuenca
President Foguera Sagrada Família